DEKLARACIJA O PSIHOTERAPIJI

Strasburška deklaracija je temeljni dokument na kojemu se zasniva djelatnost Europskoga udruženja za psihoterapiju radi etabliranja psihoterapije kao zasebne i nezavisne profesije s kompatibilnim standardima na razini cijele Europe.

DEKLARACIJA O PSIHOTERAPIJI IZ STRASBOURGA IZ 1990. GODINE

U skladu s ciljevima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), s nediskriminirajućom suglasnosti važećoj unutar okvira Europske Unije (EU) i namijenjenoj Europskom ekonomskom području (EEA) te principima slobode kretanja osoba i usluga, dolje potpisani suglasni su sa sljedećim točkama:

  1. Psihoterapija je nezavisna znanstvena disciplina, čija praksa predstavlja nezavisnu i slobodnu profesiju.
  2. Edukacija iz područja psihoterapije odvija se na naprednoj, kvalificiranoj i znanstvenoj razini.
  3. Osigurano je i zajamčeno mnoštvo psihoterapijskih metoda.
  4. Potpuna edukacija iz područja psihoterapije obuhvaća teoriju, vlastito psihoterapijsko iskustvo i praksu uz superviziju. Zahtijeva se adekvatno znanje o raznim psihoterapijskim procesima.
  5. Pristup edukaciji moguć je kroz rane preliminarne kvalifikacije, posebice humanističke i društvene znanosti.
Savez psihoterapijskih udruženja u BiH 
Savez psihoterapijskih udruženja u BiH 
spubih
Savez psihoterapijskih udruženja u BiH 

O nama

Cilj Saveza psihoterapijskih udruženja u BiH je razvoj i promocija psihoterapije u skladu s europskim standardima, osiguranje potrebnih uvjeta za uspostavljanje zvanja psihoterapeuta te ujednačavanje psihoterapijske prakse. Primarni cilj Saveza je zaštita psihoterapijske djelatnosti u BiH kako bi se klijenti zaštitili od nestručnih i nekvalificiranih terapeuta.

Kontaktirajte nas: info@spubih.com