Израз саучешћа и подршка поводом разорног земљотреса у Републици Турској и Сирији

Новости

С великом жалошћу смо примили вијест о катастрофалним посљедицама разорног потреса који је погодио подручје јужне Турске и сјеверне пограничне регије Сирије, однијевши бројне људске животе и остављајући за собом мноштво погинулих, повријеђених, разорене обитељске домове, као и велике посљедице по ментално здравље преживјелих.

У име Савеза психотерапијских Удружења у БИХ, желимо изразити саучешће свим породицама погинулих, као и свим становницима Републике Турске и Сирије.

Савез окупља десетине психотерапијских удружења из разних терапијских праваца, те овом приликом желимо исказати своју суосјећајност и близину са обитељима настрадалих, повријеђенима, спасилачким екипама и цјелокупном популацијом. Као професионалци који могу допринијети у очувању менталног здравља, спремни смо активно се укључити у пружање психолошке подршке и психотерапије уживо или онлине.

Најприје своје капацитете стављамо на располагање спасилачким и медицинским тимовима из наше земље, који судјелују у акцијама спашавања и помоћи преживјелим. Могу нам се обратити за помоћ онлине (током боравка на катастрофом погођеном подручју) или уживо по повратку у нашу земљу.

Велики дио наших психотерапеута влада енглеским језиком, те нашу помоћ можемо понудити и становништву и тимовима из погођеног подручја.

Контакт е-маил Савеза је info@spubih.com

У вјери да ћемо задржати заједништво те сви имати довољно снаге и храбрости да пребродимо ову застрашујућу катастрофу, срдачан поздрав.

Савез психотерапијских Удружења у БиХ.

Loading