Izraz sućuti i podrška povodom razornog zemljotresa u Republici Turskoj i Siriji

Izraz sućuti i podrška povodom razornog zemljotresa u Republici Turskoj i Siriji

S velikom žalošću smo primili vijest o katastrofalnim posljedicama razornog potresa koji je pogodio područje južne Turske i sjeverne pogranične regije Sirije, odnijevši brojne ljudske živote i ostavljajući za sobom mnoštvo poginulih, povrijeđenih, razorene obiteljske domove, kao i velike posljedice po mentalno zdravlje preživjelih.

U ime Saveza psihoterapijskih Udruženja u BIH, želimo izraziti sućut svim porodicama poginulih, kao i svim stanovnicima Republike Turske i Sirije.

Savez okuplja desetine psihoterapijskih udruženja iz raznih terapijskih pravaca, te ovom prilikom želimo iskazati svoju suosjećajnost i blizinu sa obiteljima nastradalih, povrijeđenima, spasilačkim ekipama i cjelokupnom populacijom. Kao profesionalci koji mogu doprinijeti u očuvanju mentalnog zdravlja, spremni smo aktivno se uključiti u pružanje psihološke podrške i psihoterapije uživo ili online.

Najprije svoje kapacitete stavljamo na raspolaganje spasilačkim i medicinskim timovima iz naše zemlje, koji sudjeluju u akcijama spašavanja i pomoći preživjelim. Mogu nam se obratiti za pomoć online (tokom boravka na katastrofom pogođenom području) ili uživo po povratku u našu zemlju.

Veliki dio naših psihoterapeuta vlada engleskim jezikom, te našu pomoć možemo ponuditi i stanovništvu i timovima iz pogođenog područja.

Kontakt e-mail Saveza je info@spubih.com

U vjeri da ćemo zadržati zajedništvo te svi imati dovoljno snage i hrabrosti da prebrodimo ovu zastrašujuću katastrofu, srdačan pozdrav.

Savez psihoterapijskih Udruženja u BiH.

Loading