Predsjednik Saveza psihoterapijskih udruženja u BiH, dobitnik prestižne nagrade David Serven-Schreiber za 2024. godinu

Novosti

Naš cijenjeni predsjednik Saveza psihoterapijskih udruženja u BiH, Prof. dr. sc. Mevludin Hasanović, specijalista neuropsihijatar i predsjednik Udruženja EMDR terapeuta u BiH, ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade David Servan-Schreiber.

Nagrada David Servan-Schreiber je počasna nagrada koju dodjeljuje EMDR Europe tokom Evropske godišnje konferencije, u čast izvanrednih postignuća u području EMDR terapije. Ova nagrada je priznanje za izuzetnu posvećenost, inovativnost i doprinos u razvoju i promociji EMDR terapije.

Prof. dr. sc. Hasanović je prepoznat kao lider u oblasti mentalnog zdravlja i pionir u implementaciji EMDR terapije u BiH. Njegov rad je značajno doprinio unapređenju psihoterapijske prakse i poboljšanju kvalitete života mnogih klijenata. Ova nagrada je potvrda njegovog dugogodišnjeg truda, stručnosti i predanosti profesionalnom razvoju psihoterapije.

Čestitamo Prof. dr. sc. Mevludinu Hasanoviću na ovom izuzetnom postignuću i ponosni smo što je naš predsjednik prepoznat na europskom nivou za svoj doprinos u oblasti mentalnog zdravlja.